Yiyecekleri buzdolabında ve derin dondurucuda nasıl saklarsınız?

Son güncelleme zamanı 11.05.2020 12:21


Soru:

  • Buzdolabında ve dondurucuda gıdalar nasıl saklanır? 

İlgili olanlar: 

  • Buzdolapları 
  • Derin dondurucular 
  • Dondurucular 

Gıdaları buzdolabında saklamak için genel ipuçları: 

  • Hava sirkülasyonunu azaltması ve eşit olmayan bir şekilde soğutmaya neden olması sebebiyle cihazın raflarını çok fazla doldurmaktan kaçının.
  • Gıdaları kaplayın ve kapları da üniteye yerleştirmeden önce kurulayın. Bu sayede ünite içinde nem oluşumunu önlemiş olursunuz.
  • Güçlü kokusu ve yoğun nem içeriği olan her tür malzemeyi sarın.
  • Meyveleri ve sebzeleri, tutulan nemin gıda kalitesinin daha uzun süreyle korunmasına yardımcı olduğu sebzelik çekmecelerinde saklayın.
  • Birçok meyve ve sebze düşük sıcaklıkta ve yüksek nemde saklanmalıdır.
  • Pişmemiş et ve tavuk ürünlerini sımsıkı bir şekilde sarın, böylece diğer gıdalara veya yüzeylere sızıntı yapması veya bunları kirletmesi engellenmiş olur.
  • İki günden daha fazla saklanması gereken her tür et ürünü dondurulmalıdır. 
  • Tereyağı ve peynir: bunlar, içine havanın mümkün olduğunca girmemesi için özel hava geçirmez kaplara konulmalı veya alüminyum folyoya sarılmalı ya da polietilen torbalara konulmalıdır 
  • Şişeler: bunlar, kapakla kapatılmalıdır ve kapakta bulunan şişe bölmesinde ya da (varsa) cihazın içindeki şişe rafında muhafaza edilmelidir.
  • Muzlar, patatesler, soğanlar ve sarımsaklar (paketli değilse), buzdolabına konulmamalıdır.
  • Sıcak gıdalar buzdolabına konulmadan önce oda sıcaklığına dek soğutulmalıdır, aksi takdirde buzdolabı bölmelerinin iç sıcaklığı arttırmalarının yanı sıra cihazın enerji tüketimini de artıracaklardır.
  • Sulu yiyecekleri veya daha nemli yiyecekleri rafların ön kısmına (kapı tarafına yakın) koyun. Soğuk hava çıkışına yakın yerleştirilirlerse donabilirler  

Gıdaları dondurucuda saklamak için genel ipuçları: 

  • Gıdaların nem kaybını ve kalitesinin bozulmasını en aza indirmek için alüminyum folyo, dondurucu paketi, dondurucu poşetleri veya hava geçirmez kapları kullanın.
  • Paketlerdeki havayı mümkün olduğunca çok boşaltın ve sıkıca kapatın. Sıkışan hava gıdaların kurumasına, rengini kaybetmesine ve istenmeyen bir tat geliştirmesine (dondurucu yanığı) neden olabilir.
  • Taze et ve tavuk ürünlerini dondurmadan önce uygun bir dondurucu paketiyle sarın
  • Buzu tamamen çözülmüş bir et ürününü tekrar dondurmayın
  • Dondurucuya tek seferde çok fazla ılık gıda koymaktan kaçının. Bu durumda dondurucuya aşırı yük biner, dondurma hızı yavaşlar ve donmuş gıdaların da sıcaklığı yükselir.
  • Dondurmaları, buzlu şekerleri veya ekmeği, dondurucunun kapaklarında veya dondurucunun en üst rafında saklamayın, bu alanlar dondurucunun en soğuk bölümleri değildir, bu nedenle bu malzemeler bu alanlarda saklandıklarında daha hızlı çözünürler
  • Paketler arasında boşluk bırakın böylece hava serbestçe dolaşarak gıdaların mümkün olduğunca çabuk donmasını sağlayabilir.

 

Bir Servis Talebi Oluşturun
Bir Servis Talebi Oluşturun

Uzman Electrolux teknisyenleri tarafından sabit fiyat onarımı sunduğumuz bir bölgedesiniz. Ürününüzü inceleyecek, sorununuzu xx TL ücret karşılığında, gerekli yedek parçalar da dahil, çözeceğiz.