İndüksiyonlu ısıtıcılara sahip pişirme bölgeleri için hangi pişirme kapları uygun?

Son güncelleme zamanı 31.08.2022 13:26

Soru: 

  • İndüksiyonlu ısıtıcılara sahip pişirme bölgeleri için hangi pişirme kapları uygun?  

İlgili olanlar: 

  • Ankastre indüksiyonlu ocak 
  • Solo fırın indüksiyonlu ocaklı  

Çözüm:   

1. Şu durumlarda pişirme kabı indüksiyonlu ocak bölmesi için uygundur: 

Bir miktar su en yüksek ısı ayarına getirilmiş bir bölgede çok hızlı kaynıyorsa. Pişirme kabının tabanına bir mıknatıs yapışıyorsa. 

Önemli: Pişirme kabının altı mümkün olduğunca kalın ve düz olmalıdır.

 

2. Pişirme kabı malzemesi:

  • Uygun: dökme demir, çelik, emaye çelik, paslanmaz çelik, çok katmanlı taban (bir üreticiden uygun işaretiyle).
  • Uygun olmayan: alüminyum, bakır, pirinç, cam, seramik, porselen.

3. Pişirme kabının boyutları:  

  • İndüksiyonlu pişirme bölgeleri, pişirme kabının alt kısmının büyüklüğüne adapte olur. 
  • Ancak, kaplar, pişirme bölgesinin boyutuna bağlı olarak asgari bir çapta olmalıdır.
  • Pişirme kabının minimum ve maksimum çapları cihazın modeline göre değişiklik gösterebileceğinden, kullanım kılavuzundaki tam açıklamaya bakın.
  • Kullanım kılavuzunu buradan indirebilirsiniz.