ZANUSSİ'DEN BUHARLI TARİFLER
BUHARLA DAHA LEZZETLİ.
Buhar tariflerimize göz atın. Focaccia'dan yumuşak brioche uygulamalarına ya da enfes sosların tadını çıkaracağınız pideler. Hepsi Zanussi Çok Fonksiyonlu PlusSteam Fırında pişti.
DOMATES VE FESLEĞENLİ FOCACCIA
HAMUR
328g Çok amaçlı beyaz un
240g Ilık su
7 g İnce deniz tuzu
3g Taze maya
22g Yağ
MALZEME
1 Kap kiraz domates
1 Demet fesleğen
Çiseleme için zeytinyağı
Deniz tuzu pulları
Serpmek için irmik unu
Focaccia biraz zeytinyağına banıp kendi başına da yenir. Focaccia'yı jambonla sarılmış ızgara tavukla yemeğe ne dersiniz, üstüne de sarımsaklı avokado salası.
YÖNTEM
PİŞİRME
1. Deliğin dibine 100 ml su dökün. Fırını True Fan Cooking PlusSteam ısı programına ayarlayın. PlusSteam düğmesine basın ve fırının 230 C*'ye kadar ön ısıtmasını yapın.
2. Hamuru zeytinyağıyla çiseleyin ve üzerine deniz tuzu pulları serpiştirin.
3. Tepsiyi fırına yerleştirin ve sıcaklığı 200 C'ye düşürün, 15 ila 20 dakikalığına veya kızıl kahverengi olana dek pişirin.
Normal pişirme: Fırını 240 C'ye kadar ısıtın. Tepsiyi fırına yerleştirin ve sıcaklığı 220 C'ye düşürün, 15 ila 20 dakikalığına veya kızıl kahverengi olana dek pişirin
ŞİPŞAK PİDE (6 kişilik)
HAMUR
350 g Çok amaçlı beyaz un
220g Ilık su
16g Yağ
7 g İnce deniz tuzu
7g Taze maya
Orta Doğu'ya has bu ekmeği arkadaşlarınızla paylaşmaya bayılacaksınız. İster humus, ister ezme... Banıp banıp yiyin ya da şiş köfteyi beraber yiyin.
YÖNTEM
PİŞİRME
1. Deliğin dibine 100 ml su dökün. Fırını True Fan Cooking PlusSteam ısı programına ayarlayın. PlusSteam düğmesine basın ve fırının 220 C*'ye kadar ön ısıtmasını yapın.
2. Tepsiyi fırına yerleştirip 10 ila 15 dakika veya bir top gibi şişene dek pişirin.
3. Pişirme sonrası tepsiden alın ve pide soğuyana kadar temiz bir havluyla üstünü örtün.
Normal pişirme: Fırını 220 C'ye kadar ısıtın. 15 - 20 dakika veya bir top gibi şişene kadar pişirin. Pişirme sonrası tepsiden alın ve pide soğuyana kadar temiz havlularla üstünü örtün.
TAZE BAGET (4 ADET)
HAMUR
432g Çok amaçlı beyaz un
40 g Diyet çavdar unu
310g Ilık su
9g İnce deniz tuzu
9g Taze maya
Serpmek için irmik unu
Bagetlerin içine istediğiniz malzemeyi koyun – fırında rostolanmış nefis bir kuzu, ev yapımı bir ezme veya közde patlıcan mükemmel sonuçlar verebilir.
YÖNTEM
PİŞİRME
Deliğin dibine 100 ml su dökün. Fırını True Fan Cooking PlusSteam ısı programına ayarlayın. PlusSteam düğmesine basın ve fırının 230 C*'ye kadar ön ısıtmasını yapın.
Küçük keskin bir bıçak yardımıyla, baget uzunluğu boyunca birisi önde, diğeri merkezde olmak üzere iki kesik atın.
Tepsiyi fırına yerleştirin ve sıcaklığı 200 C'ye düşürün, 15 ila 20 dakikalığına veya kızıl kahverengi olana dek pişirin.
*Normal pişirme: Fırını 240 C'ye kadar ısıtın. Tepsiyi fırına yerleştirin ve sıcaklığı 220 C'ye düşürün, 15 ila 20 dakikalığına veya kızıl kahverengi olana dek pişirin
ALTIN SARISI TATLI ÇÖREK
HAMUR
350 g Çok amaçlı beyaz un
36 g Pudra şekeri
7 g İnce deniz tuzu
10 g Taze maya
48 gr Süt
BEKLEYİN
105 g Yumuşak tereyağı
YUMURTA KARIŞIMI
1 Yumurta
Bir tutam tuz
İstediğiniz bir tür ekmeği alıp, size özel mükemmel bir hamburger yapmaya ne dersiniz? Mükemmel bir köfte, tercih edeceğiniz bir peynir, soslar ve salata malzemesi. Kolay.
YÖNTEM
PİŞİRME
1. Deliğin dibine 100 ml su dökün. Fırını True Fan Cooking PlusSteam ısı programına ayarlayın. PlusSteam düğmesine basın ve fırının 200 C*'ye kadar ön ısıtmasını yapın.
2. Çöreklerin üzerine hafifçe çırpılmış yumurta sürün (susam serpiştirin, isteğe bağlı).
3. Tepsiyi fırına yerleştirin ve sıcaklığı 170 C'ye düşürün, 10 ila 15 dakikalığına veya kızıl kahverengi olana dek pişirin.
*Normal pişirme: Fırını 240 C'ye kadar ısıtın. Tepsiyi fırına yerleştirin ve sıcaklığı 220 C'ye düşürün, 15 ila 20 dakikalığına veya kızıl kahverengi olana dek pişirin
KLASİK SOMUN
HAMUR
490g Çok amaçlı beyaz un
320g Ilık su
10g İnce deniz tuzu
10g Taze maya
20 g Tereyağı veya iç yağı
Dilerseniz standart ekmeğe peynir, biber, un ve sos karışımı ekleyerek gal tavşanı olarak anılan özel ekmekten de yapabilirsiniz.
YÖNTEM
PİŞİRME
1. Deliğin dibine 100 ml su dökün. Fırını True Fan Cooking PlusSteam ısı programına ayarlayın. PlusSteam düğmesine basın ve fırının 220 C*'ye kadar ön ısıtmasını yapın.
2. Somunun ortasına, küçük keskin bir bıçakla, derin olmayan bir kesik atın.
3. Tepsiyi fırına yerleştirin, sıcaklığı 200 C'ye düşürün ve 20 ila 25 dakika pişirin.
*Normal pişirme: Fırını 220 C'ye kadar ısıtın. Tepsiyi fırına yerleştirin ve 200 C'ye düşürün. 20 - 25 dakika pişirin, hamuru kalıptan çıkarıp tekrar fırına sokun ve kızıl kahverengi olana dek pişirin.
BASİT CIABATTA
HAMUR
330g Çok amaçlı beyaz un
240g Ilık su
7g Taze maya
3g İnce deniz tuzu
16 g Zeytinyağı
Dilerseniz ciabatta ekmeğinizi ızgara sucukla yiyebilirsiniz, menüye roka eklemek de mümkün.
YÖNTEM
1. Tüm malzemeleri, hamur kanca bağlantısının mevcut olduğu karıştırma kabına ekleyin. Karıştırmayı başlatana kadar tuz ve mayanın birbiriyle temas etmediğinden emin olun.
2. 5 dakika yavaş bir hızda karıştırın, sonra hızlı bir ayarda 4 dakika daha karıştırın.
3. Hafifçe yağlanmış bir kaba yerleştirin ve oda sıcaklığında 2 saat bekletin. 1'inci ve 2'nci saatlerden sonra nazikçe bir zarf gibi katlayın.
4. Hamuru iyice unlanmış bir tepsiye koyun ve tekrar bir zarf şeklinde katlayın, ebatı %50 artana kadar ılık bir yerde kabarmasını bekleyin.
PİŞİRME
ÇEKİRDEKLİ SOMUN
HAMUR
455g Çok amaçlı beyaz un
50 g Tam buğday unu
325g Ilık su
10g İnce deniz tuzu
10g Taze maya
ÇEKİRDEKLİ KABUK
50 g Kabak çekirdeği içi
50 g Susam
50 g Haşhaş
50 g Ayçekirdeği içi
Çekirdekli ekmekle fırınlanmış pancar çorbasının mükemmel uyumunu keşfedin.
YÖNTEM
PİŞİRME
1. Deliğin dibine 100 ml su dökün. Fırını True Fan Cooking PlusSteam ısı programına ayarlayın. PlusSteam düğmesine basın ve fırının 230 C*'ye kadar ön ısıtmasını yapın.
2. Tepsiyi fırına yerleştirin ve sıcaklığı 200 C'ye düşürün, 15 ila 20 dakikalığına veya kızıl kahverengi olana dek pişirin.
*Normal pişirme: Fırını 230 C'ye kadar ısıtın. Tepsiyi fırına yerleştirin ve 10 saniye sonra 200 C'ye düşürün. 15 ila 20 dakikalığına veya kızıl kahverengi olana dek pişirin.